جنون دیوانگی در سانست سیتی | نقد و بررسی بازی Sunset Overdrive

جنون دیوانگی در سانست سیتی | نقد و بررسی بازی Sunset Overdrive

مقالات و آموزش
سال 2014، استودیوی Insomniac Games عنوانی در سبک اکشن - ماجرایی رو برای کنسول Xbox One منتشر کرد، یه بازی فانتزی و پر از رنگ و لعاب که هنگام معرفی طرفداران زیادی رو به دست آورد و خب تبدیل به یه بازی عالی شد، اسم این عنوان Sunset Overdrive بود که تونست نمرات خوبی رو هم از منتقدین بگیره. این بازی موقعی به بازار عرضه شد که انحصاری‌های کنسول نسل هشتمی Xbox One فقط و فقط مختص همین کنسول بود، اما با تغییر سیاست Microsoft خیلی‌ها منتظر بودن تا شاهد عرضه این بازی روی PC باشیم، شایعات زیادی منتشر می‌شد و در جریان بود اما بالاخره این بازی مدتی پیش برای پلتفرم محبوب PC عرضه شد و حالا در این مقاله قراره باهم به بررسی این عنوان پرداخته و راجع بهش صحبت کنیم. امیدوارم در ادامه این مقاله من رو همراهی کنید.



داستانـ » داستان بازی شاید چیزی نباشه که بخواد در ذهن گیمر بمونه، قصه‌ای که بازی بیان میکنه صرفا جهت خلق یک دنیای فوق العاده هست و نمیشه انتظار خاصی از اون داشت. داستان بازی در سال 2027 و در شهر Sunset روایت میشه، سناریوی اصلی بازی روی مردی به نام مصباح تمرکز داره، اون کارمند شرکت Fizzco هستش، این شرکت درواقع یک تولیدی نوشابه انرژی‌زا هست و درصدد معرفی نوشیدنی جدیدشون به نام Overcharge هستن و برای معرفی این محصول یک مراسم موزیکال بزرگ رو راه میندازن تا مردم شهر سانست با این نوشیدنی شگفت‌انگیز آشنا بشن، مصباح هم در این مراسم حضور داره اما نه به عنوان مصرف‌کننده این نوشیدنی، بلکه به عنوان یه رفتگر ساده که قراره بریزبپاش‌های مردم رو جمع کرده و به سطل زباله منتقل کنه. این شخصیت دیگه از کار و زندگی کسالت بارش خسته شده و به دنبال یه تغییر جدیده، همونطور که از زندگیش شکایت میکنه مردی به سمتش میاد و ازش کمک میخواد اما ناگهان تبدیل به یه موجود زامبی‌مانند میشه که براثر خوردن نوشیدنی Overcharge به این حال و روز افتاده، ناگهان تعداد این هیولاها زیاد میشه و مصباح سعی میکنه از دستشون فرار کنه و وقتی که به خونه کوچیکش میرسه میفهمه که آخرالزمان فرا رسیده.



مدتی بعد این موجودات که اسمشون OD (Overcharge Drinker) هست به خونه مصباح حمله میکنن و مصباح رو مجبور به فرار میکنن، درنتیجه مصباح به دنیای بیرون از خونه خودش پا میذاره و سعی میکنه اونجا به دنبال افرادی بگرده که بتونه باهاشون ارتباط دوستانه برقرار کنه، اون، این افراد رو پیدا کرده و سعی میکنه باهاشون از شهر سانست فرار کنه. درطول این راه ماجراهای زیادی برای این شخصیت به وجود میاد که در نوع خودش بسیار سرگرم کننده هست. داستان بازی همونطور که در ابتدا گفته شد روایتی کلیشه‌ای رو درپیش گرفته اما چیزی که باعث میشه از تک تک لحظه‌های داستانی لذت ببرین شخصیت‌های فرعی و صحبت‌هایی هست که بین شما و اون‌ها ردوبدل میشه، این لحظات کمدی در بازی بسیار زیاده و باعث میشه از ته دل بخندین. شخصیت بازی سعی داره از این دنیای آخرالزمانی بهترین استفاده رو بکنه، پس سعی میکنه تبدیل به یه قهرمان بشه و خب در این راه شاهد یک عالمه لحظه و دیالوگ‌های طنز و باحال هستین. درکل داستان بازی چیز موندگاری برای ارائه نداره اما بارِ طنز و کمدی این عنوان باعث میشه تا کمبود داستان رو در بازی فراموش کنید.

گرافیکـ » اینکه تیم Insomniac از چه موتور گرافیکی استفاده کرده مشخص نیست اما باید گفت که موتور گرافیکی این بازی به خوبی از وظیفه‌‌ای که به دوش داشته براومده و یه بازی با گرافیک پویا رو برای PCگیمرها به نمایش گذاشته، پورت نسخه PC نسبت به نسخه کنسولی خیلی خوب انجام شده، دنیای بازی پر زرق و برق و پر از جزئیات هست و رنگ‌بندی که برای اون صورت گرفته اصلا گیمر رو خسته نمیکنه و خب کاری میکنه که گیمر ساعت‌ها به تجربه بازی بپردازه. چرخه روز و شب در بازی وجود داره اما فقط با اومدن ماموریتی که بخواد درطول شب انجام بشه، شاهد این چرخه هستیم، یکی از مهم‌ترین بخش‌های گرافیکی طراحی چهره‌هاست، از اونجا که در این عنوان شاهد شخصی‌سازی و ساختن کاراکتر هستیم، بازیکنان میتونن چهره‌ها، مد‌ل‌های لباس و موی متفاوت رو برای خودشون انتخاب کنن که این نشون میده سازنده روی این بخش تمرکز زیادی داشته. اما یکی از چیزهایی که توی بازی میتونست بهتراز اینا باشه، تنوع محیطی بازی هست که چندان زیاد نبوده و به تکراری بودن مبتلاست و بهتره بگم که نمیشه ازشون چشم پوشی کرد چون اگه بعد از تموم شدن بازی قصد ادامه دادن اون رو داشته باشین محیط‌های بازی میتونه شما رو خسته کنه.


همونطور که گفتم، رنگ‌بندی بازی هیچوقت خسته‌کننده نمیشه، رنگ‌های حاکم بر محیط بازی رنگ‌های روشنی هستن که به لطف نورپردازیِ راضی‌کننده بازی زیادی به چشم میان، مثلا رنگ نارنجی که درطول بازی همیشه شاهدش هستیم یا رنگ آبی که در آسمون و دریا حکم‌فرماست. هوش مصنوعی بازی نیز در نوع خودش عملکرد بدی نداره، دشمنان شما انواع متفاوتی از موجودات جهش یافته هستن و نسبت به همدیگه عکس‌العمل‌های متفاوتی رو نشون میدن و خب هرکدوم از این نظر متفاوت عمل میکنن و بازیکن رو هم به چالش میکشن. درکل گرافیک بازی عملکرد خوبی داره و بازیکن میتونه ازش لذت زیادی ببره، پورت خوب، توجه به جزئیات مخصوصا طراحی چهره‌ها باعث میشه تا گرافیک این بازی سطحِ این عنوان رو بالاتر ببره.

گیم پلیـ » گیم‌پلی Sunset Overdrive همونطور که خودتون میدونین براساس سبک اکشن و ماجرایی بنا شده، ابتدا گیم پلی رو بررسی کرده و بعد نقاط قوت و ضعفش رو باهم میشمریم. بازیکنان در شروع بازی وظیفه دارن تا کاراکترشون رو بسازن، گیمر میتونه از جنسیت و هیکل شخصیت تا مدل مو و لباس اون رو تغییر بده و اون موقع میتونه وارد بازی بشه، بازی از شروع کار شما رو به اسلحه مجهز کرده و سعی میکنه با مکانیک‌های ابتدایی گیم پلی آشنا کنه. گیمر میتونه از سیم‌های شبکه برق شهری به عنوان ریل استفاده کرده و روی اون‌ها سوار شده و سُر بخوره و به این ترتیب نبود وسیله نقلیه در بازی جبران میشه و جابجایی سریع‌تر انجام میشه و کم کم سوار شدن روی این ریل‌ها زیادی لذت‌بخش شده و گیمر درواقع عاشقشون میشه! دشمن‌های شما در بازی با نام OD شناخته میشن و درطول بازی انواع مختلفی از اون‌ها رو میبینیم و خب این انواع مختلف هرکدومشون به اسلحه خاصی حساسیت نشون داده و بازیکن باید بفهمه که هرکدوم از دشمناش به چه سلاحی حساسن تا از اون استفاده کنه، علاوه بر ODها، دشمنان دیگری به نام Scab نیز تهدیدی برای بازیکن به شمار میان، این دشمن‌ها که درواقع انسان‌های عادی هستن مثل ODها در انواع مختلفی دسته بندی میشن و بازیکن باید بدونه چجوری بهشون آسیب بزنه. طیف سلاح‌ها در بازی بسیار عظیم بوده و شاهد سلاح‌های غیرانسانی و عجیب و غریب هستیم، بازیکنان باید این سلاح‌ها رو خریداری کنن و برای خریداری اون‌ها به یه نوع واحد پولی که شبیه به قوطی همون نوشیدنی Overcharge هست نیاز دارن. همونطور که در ابتدا اشاره شد قابلیت شخصی‌سازی در بازی وجود داره و بازیکنان میتونن ظاهر کاراکترشون رو کاملا تغییر بدن، همچنین میتونن با جمع‌آوری پول لباس‌ها و آیتم‌های تزیینی زیادی رو خریداری کنن، با کشتن دشمن و انجام ماموریت‌ها دو نوع واحد پولی بهتون تعلق میگیره، یکی Overcharge و دیگری پول رایج کشورها یعنی دلار که در این بازی با این اسم شناخته نمیشه! تعداد ماموریت‌های اصلی بازی زیاده و بازیکنان در جهانِ باز شهر Sunset میتونن به انجام وظایف مشخص شده پرداخته و علاوه بر جلو بردن داستان پاداش‌های متنوعی رو دریافت کنن، بعد از اتمام ماموریت‌های داستانی بازیکنان توانایی جلو بردن ماموریت‌های فرعی رو هم خواهد داشت. درکنار این توضیحات باید به یه سری بخش دیگه هم اشاره کرد، بازیکنان میتونن 8 اسلحه رو به صورت همزمان حمل کنن و درواقع نوع این سلاح‌ها چندان مهم نیست، علاوه بر اسحله شما میتونین یک سلاح سرد رو جهت از بین بردن دشمن به صورت Melee داشته باشین، درکنار این‌ها شما میتونین سلاحتون رو به یه سری توانایی که در بازی به نام Amp شناخته میشه مجهز کنین که به مبارزات شما لذت زیادی میبخشه و قدرتتون رو درمقابل دشمن بالا میبره، علاوه بر این‌ها کاراکتر شما نیز میتونه به یه سری توانایی که به نام Overdrive شناخته میشه مجهز بشه که درواقع قدرت اون رو مقابل دشمن بالا میبره. Trapها نیز از دیگر مکانیک‌های گیم پلی به شمار میان، بازیکنان با استفاده از این تله‌ها میتونه جلوی دشمن رو در ماموریت‌های تدافعی بگیرن و به این ترتیب کارشون رو آسون‌تر بکنن. شخصیت اصلی بازی یک خط سلامتی داره که با ضربات دشمن آسیب‌ میبینه و بازیکنان میتونن با از بین بردن یه سری جعبه و البته دشمن‌ها خط سلامتی خودشون رو دوباره پر کنن.




گیم پلی بازی درکل ساده و بدون ایراد شکل گرفته، جهان بازی نسبت به بازی‌های هم سبکش وسعت خیلی زیادی نداره چون چیزی برای اکتشاف در این بازی موجود نیست اما تا وقتی ماموریت‌های فرعی وجود داشته باشه میتونین این بازی رو انجام بدین و خسته نشین. از جمله نقاط قوت گیم پلی باید به گانپلی و حالت اکشن و جذاب بازی اشاره کرد، همونطور که ذکر شد اسلحه‌های بازی غیرواقعی هستن و نمونه اون‌ها در دنیای واقعی وجود نداره و به همین دلیل شاهد اسلحه‌های کشنده و باحال هستیم، یکی دیگه از بخش‌های جذاب بازی قابلیت سوار شدن و سُر خوردن روی سیم‌های برق، نرده‌ها و ریل‌ها هستش، از اونجا که خودرو و درکل وسیله نقلیه در بازی وجود نداره و Fast Travel با اینکه در بازی حضور داره اما به دردتون نمیخوره، این قابلیت سُر خوردن میتونه بسیار جذاب و باحال باشه. علاوه بر این‌ها، مکانیک‌هایی که درطول بازی باهاشون آشنا میشین مثل Ampها و Overdriveها میتونه در لذت بردن از بازی بهتون کمک زیادی بکنه. قابلیت شخصی‌سازی نیز از دیگر نقاط قوت بازی به شمار میاد، شما میتونین ظاهر کاراکترتون مثل مدل مو، لباس، شکل ظاهری مثل رنگِ چشم، رنگِ مو، رنگِ پوست و... رو هر زمان که دوست داشتین و مایل بودین تغییر بدین که درطول بازی میتونه جذابیت‌های زیادی براتون داشته باشه و خب باید گفت که جز بخش‌های جذاب بازی به شمار میاد. از نقاط ضعف گیم پلی این عنوان باید به تکراری بودن ماموریت‌ها اشاره کرد، بازیکنان در یه سری ماموریت باید از مناطق مشخص شده‌ای دفاع کنن و در بعضی از ماموریت‌ها باید گروهی رو تا مقصدی مشخص اسکورت کنن، علاوه بر این‌ها انواع متفاوتی از ماموریت‌ها وجود داره اما تا آخر بازی تکراری میشه، درمجموع گیم پلی بازی Sunset Overdrive راضی‌کننده و جذاب ساخته شده، حالت اکشن شلوغ و گانپلی بی نقص بازی باعث میشه تا در دنیای نه چندان بززرگ اون غرق بشین و ساعاتی رو سرگرم شده و لذت ببرین.

سخن پایانیـ » Sunset Overdrive اگه به صورت فشرده و پشت سرهم انجام بشه در 12 ساعت تموم میشه و اگه بخواین کامل تمومش کنین میتونین تو 18 ساعت بازی رو به اتمام برسونین و درنهایت حذفش کنین، این به شما برمیگرده که چجوری میخواین این بازی رو تجربه کنین، بار کمدی و طنز عالی، گرافیک چشم نواز، گیم پلی خوب و سرگرم کننده باعث میشه این بازی رو نصب کنین و چند ساعتی انجامش بدین و درکل سرگرم باشین. این عنوان رو من به کسایی پیشنهاد میدم که وقت آزاد زیادی ندارن و نهایتا میتونن 2 ساعت سر یه بازی وقت بذارن. برای من، این بازی تا به اینجا تجربه‌ای مفرح و باحال بود و خب باید بگم که به آرشیو فیزیکیم هم راه پیدا کردو قطعا به شما هم پیشنهاد میدم تا این عنوان رو تجربه کنید.

خب دوستان این نقد هم تموم شد، از شما تشکر میکنم که تا اینجا من رو همراهی کردین، حتما این بازی رو تجربه کنین و اون موقع بیاین و کامنت بذارین تا باهم صحبت کنیم تا به درک دقیقی از حرف‌های همدیگه دست پیدا کنیم، اگه از این مقاله و از این بازی خوشتون اومده یا نسبت به این دوتا نقدی دارین حتما در بخش نظرات با من درمیون بذارید. تا مقاله‌ای دیگر، بدرود...

طنز دلنشین و دوست داشتنی بازی که در اکثر مواقع شما رو میخندونه
گرافیک چشم نواز و خوب 
گیم پلی با مکانیک‌های ساده و جالب
گانپلی و بخش اکشن بی‌نقص
Ampها و Overdriveها
فقدان حضور یک داستان خوب
تکرار در ماموریت‌ها
ارزش تکرار پایین بازی که با اتمام ماموریت‌ها سراغ این عنوان میاد