
تجزیه و تحیل عملکرد بازی Cyberpunk 2077 روی PC
مقالات و آموزش
Cyberpunk 2077 یکی از مهمترین و موردانتظارین بازیهای سال 2020 بود. اثری که به مدت 7 الی 8 سال مراحل تولید رو پشت سر میذاشت. عنوانی که اکثر گیمرها در انتظار عرضهش بودن. حال پس از این همه سال بالاخره زمان تجربه بازی سر رسیده. Cyberpunk 2077 با موتور گرافیکی REDengine توسعه یافته؛ موتور گرافیکی انحصاری استودیوی CD Projekt RED که در ساخت آثاری نظیر سهگانه The Witcher مورد استفاده قرار گرفت. CDPR طی این مدت زمان زیادی صرف کرد تا بازی از نظر بصری، یک عنوان قابلقبول باشه. با اینکه عملکرد بازی روی PC خوب و رضایتبخشه اما نسخه کنسولی به هیچوجه اون چیزی نیست که هواداران انتظارش رو داشتند. در این مقاله میخوایم نگاهی به بازی Cyberpunk 2077 و عملکردش روی پلتفرم محبوب PC داشته باشیم. با ما همراه باشید.
برای انجام این تست از یک کامپیوتر شخصی با پردازنده Intel Core i9-9900K، مقدار 16 گیگابایت رم DDR4 در فرکانس 3600Mhz و کارتهای گرافیکی AMD Radeon RX 580، RX Vega 64، Nvidia RTX 2080Ti و GTX 980Ti استفاده کردیم. در این لیست نام GTX 690 دیده نمیشه چرا که بازی میتونه این GPU رو به زانو دربیاره!

استودیوی CDPR برای این اثر تنظیمات گرافیکی زیادی رو قرار داده. PCگیمرها میتونن کیفیت بافتها، ناهمسانی، سایهها، میزان جزئیات، انسداد محیطی، سایهها، عمق میدان، Chromatic Aberration، فیلتر Film Grain و Motion Blur رو تغییر بدند. افزون بر این، امکان دستکاری کردن اسلایدر FOV، محدودکننده نرخ فریم و فعال/غیرفعال کردن DLSS، Ray Tracing و FidelityFX CAS وجود داره.
از اونجا که این بازی برنامه داخلی جهت بنچمارک نداره، از نرمافزار خودمون برای این امر استفاده کردیم. برای محک زدن قطعاتمون، بخش پایانی ماموریت The Rescue رو انتخاب کردیم. جایی که میتونین کیفیت باران و شب Night City رو ستایش کنید. این بخش یکی از درگیرکنندهترین لحظات بازی هست. بنابراین انتخاب اون به عنوان سکانس منتخب، به شما نشون میده که Cyberpunk 2077 در سنگینترین حالتش چطور اجرا میشه. برای اینکه از هرگونه محدودیت توسط کارت گرافیک جلوگیری کنیم، رزولوشن رو به 1280x720 کاهش دادیم (و DLSS رو هم فعال کردیم).
برای اینکه متوجه بشید عملکرد بازی در چند رشتهی یک پردازنده چگونه هست، از پردازشگرهای دو، چهار و شش هستهای استفاده کردیم. Cyberpunk 2077 حداقل به یک پردازشگر چهار هستهای نیاز داره. بنابراین پردازنده دوهستهای ما حتی با استفاده از Hyper Threading نتونست عملکرد قابلقبولی رو ارائه بده. داریم از 8-4 فریم صحبت میکنیم! پس بله، بازی با سیستم دو هستهای اصلا قابل تجربه نیست. خوشبختانه بازی میتونه به شکل خیلی روان و خوبی روی سیستمهای چهار هستهای امروزی اجرا بشه. بدون HT، سیستم چهار هستهای تونست حداقل 57 فریم و به صورت میانگین 78 فریم رو ارائه بده. این نکته رو نیز باید متذکر شد که Cyberpunk 2077 روی اکثر CPUها، بیشترین و بهترین بهره رو از فناوری Hyper Threading میبره. بازی تونست با سیستم هشت هستهای و بدون HT خیلی روان اجرا بشه.

همچنین باید گفت که Cyberpunk 2077 میتونه با نرخ 60 فریم روی پردازشگرهای قدیمی هم تجربه بشه. Intel Core i7-4390K تونست حداقل 61 فریم و میانگین 78 فریم رو در حالت 1080p/Ultra پردازش کنه. درواقع باید بگیم که این پردازنده قاعدتا RTX 2080Ti رو محدود میکنه اما شما میتونین عملکرد قابلتحملی رو از بازی بگیرید. در نسبتهای تصویری 1440p و 4K، کارت گرافیک RTX 2080Ti توسط i7 4390K محدود شده بود.

باتوجه به اینکه میتونین بازی رو با اکثر CPUها اجرا کنین، کاملا مشخصه که باید یک کارت گرافیک خوب برای تجربه بازی داشته باشید. در حالت 1080p/Ultra کارت گرافیک GTX 980Ti موفق به تامین یک تجربه کنسولی شد. از میان سختافزارهایی که مورد آزمایش قرار دادیم، تنها کارت گرافیکی که تونست بازی رو به شکلی کاملا روان، خوب و بدون مشکل اجرا کنه، RTX 2080Ti بود. این نکته رو نیز باید گوشزد کرد که بازی روی محصولات AMD عملکرد خیلی خوبی داره. همانطور که مشاهده میکنین، AMD Radeon RX 580 میتونه خودش رو به GTX 980Ti برسونه.

در حالت 1440p/Ultra، کارت گرافیک RTX 2080Tiمون نتونست یک بازی روان رو با نرخ 60 فریم ارائه بده. در 4K... خب باید بگیم در اجرای بازی با حالت 4K/Ultra بدون DLSS باید تنها خدا همراهتون باشه که موفق بشید!

حتی با اینکه تعداد گزینههای گرافیکی بالا هست، اما تفاوت چندانی در حالتهای پایین مشاهده نمیشه. برای مثال، تفاوت عملکرد بین Ultra و High تنها 10 درصده. اختلاف بین High و Medium بیشتر بوده و به 30 درصد میرسه. بین Medium و High نیز 23 درصد تفاوت دیده میشه.
گرافیک بازی عالیه. Cyberpunk 2077 تا اینجا یکی از زیباترین آثار PC هست. کیفیت اشیا و محیط بدون هیچگونه حرف اضافهای، غیر قابل باور و جذابه. در بازی شاهد کاراکترهای پر جزئیاتی هستیم. نهتنها این، بلکه CDPR این اثر رو به یک سیستم نورپردازی خیلی پیشرفته مجهز کرده. نتیجهی تمام اینها یک بازی با کیفیت بصری خیلی بالا با نام Cyberpunk 2077 هست. بازی حتی بدون رهگیری پرتو زیبا به نظر میرسه. با این حال افکتهای Ray Tracing در بازی به خوبی خودنمایی میکنن و شما یک تجربه نسل نهمی رو دریافت میکنید. کیفیت کلی در این اثر خیلی عالی و رضایتبخشه. این موضوع به این معنی نیست که Cyberpunk 2077 بینقصه، ما مشکلاتی در اشیا و لحظات Pop-up قابلتوجهی رو در نورپردازی و سایهزنی دیدیم.
در یک جمعبندی، باید گفت که Cyberpunk 2077 یک بازی کامپیوتری کاملا درگیرکننده هست که کارت گرافیک موردنیازش رو به خوبی توجیه میکنه. بازی روی PC از نظر گرافیکی نفسگیره. گیمرها به یک پردازنده 4 هستهای و یک کارت گرافیک خوب نیاز دارند. باید بگیم که ما حین تجربه بازی به کرش و مشکلاتی اینچنینی بر نخوردیم. اگر از کارتهای گرافیکی RTX استفاده میکنین، قویاً بهتون پیشنهاد میدیم تا بازی رو با فناوری DLSS 2.0 تجربه کنین تا بهترین عملکرد رو از بازی دریافت کنید.
نویسنده: Mesbah Beheshti
1399-9-24 ( 1 سال پیش )
1399-9-24 ( 1 سال پیش )
24
خبر های مرتبط با Cyberpunk 2077
مقاله های مرتبط با Cyberpunk 2077
ویدیو های مرتبط با Cyberpunk 2077
موسیقی های مرتبط با Cyberpunk 2077
والپیپر های مرتبط با Cyberpunk 2077