نقد و بررسی بازی Deus Ex: Mankind Divided

نقد و بررسی بازی Deus Ex: Mankind Divided

مقالات و آموزش
فرض کنید یک جنگ در حال شروع شدنه ، مردم ترسیدن و سران قدرتمند اون کشور اون ها رو دلداری میدن تا بهشون اعتماد بشه تا به چیزی که میخوان برسن ، فرض کنین شما میتونید با دو روش این جنگ رو به پایان برسونید و باید از میون دو راه یک کدومو انتخاب کنید ، ما دو راه داریم ، میتونیم با صحبت به این بحث خاتمه بدیم در حالی که یک ارتش سایبورگی قدرتمند داریم که میتونن اون کشورو برای همیشه نابود کنن ، شما چه راهی رو انتخاب میکنین ؟ ایا حاضرین علاوه بر مرگ مردم خودتون مردم و یا بچه های کوچیک یک کشور دیگه رو از بین ببرین ؟ ایا به خودتون افتخار میکنین یا عذاب وجدان میگیرین (؟) یا میرین و با سران اون کشور صحبت میکنین و به این مصیبت خاتمه میدین ، این روز ها جنگ در هر جایی زیاد شده ، کشور ها ، شهر ها ، جنگ های خانوادگی ، این جنگ ها معمولا پر از ترس ، نفرت و خشونت هستن که هیچ وقت پایان پیدا نمیکنن درحالی که میشه اونا رو به راحتی به پایان رسوند ، توی این جنگ ها معمولا دو بخش بزرگ وجود دارن و بخش های دیگه به عنوان شهروند شناخته میشن ، مثلا اگه (خدای نکرده) بین دو کشور یک جنگ رخ بده ، سران اونجا به دو بخش تقسیم میشن ، کسایی که میخوان با اهداف شومشون برن جلو و در اخر به بالاترین مقام دست پیدا کنن و کسایی که تا اخرتوی همون مقام وایمیستن و کاری میکن  که این جنگ قبل از شروع شدن پایان پیدا کنه . بازی Deus Ex هم همین هدف رو دنبال میکنه ، پایان دادن به جنگ ها اون هم با انسانی که به اندازه ی یک ارتش سایبورگیِ قدرتمند ، قدرت داره ، ما در نقش آدام جنسن باید با همون دو راه به این جنگ ، خیانت ها ، جنایت ها ، فساد ها و ... خاتمه بدیم . میتونیم جنگی بی پایانو شروع کنیم یا به شخصیت های شرور داستان بازی بفهمونیم که این جنگ ها ابدی هستن و تا اخر دنیا نمیشه بهشون پایان داد ، Deus Ex میخواد به ما بگه که فساد چجوریه تا بتونیم از جنگ های مختلف چه در بازی ها و چه در دنیای واقعی جلو گیری کنیم ، تابحال نسخه های مختلف و قدیمی ای از این بازی به بازار عرضه شده که همین هدفو دنبال میکردن اما بهترین نسخه ی این بازی که هم به این هدف دست پیدا کرد و هم تونست به معنای واقی از نظر داستانی و گیم پلی و موسیقی و شخصیت پردازی بترکونه نسخه ی Human Revolution بود که توسط Eidos Monteral ساخته شد و شرکت Square Enix هم به عنوان ناشر این بازی رو در سال 2011 به بازار عرضه کرد و تونست نمرات بالایی بگیره و با استقبال چشم گیری هم رو به رو بشه . بعد از اون دیگه خبری از نسخه ی بعدی Deus Ex نشد که در اخر بعد از پنج سال نسخه ی جدید این بازی با نام Mankind Divided منتشر شد . در این مقاله میخوام با نقد بازی Deus Ex : Mankind Divided همراهیتون کنم ، پس بدون معطلی شروع به نقد بازی میکنم...



بعد از حوادثی که در نسخه ی قبلی رخ داد کمپانی سریف ورشکست شد ، شروع بازی در سال 2029 و در دبی رخ میده ، ادام در یک هواپیمای حامل سرباز هستش و بهش دستور داده میشه تا بره و یک منطقه  رو که در اونجا قراره اعضای رباتیک پیوندی به فروش برسه رو پاک سازی کنه ، بعد از پاک سازی فروش این قطعات شروع میشه اما ناگهان همه چی بهم میریزه ، یک سری افراد با ماسک های طلایی و بلوری ولی عجیب میان و همه چیزو بهم میریزن ، اینکه این گروه چه کسایی بودن یا اسمشون چی بود در اوایل بازی نامعلومه اما کم کم میتونین به این اتفاقات پی ببرین ،   آدام در این نسخه برای ادامه دادن مبارزه خودش وارد اینترپل میشه و به افراد اونجا برای انجام ماموریت های ضد تروریستی کمک میکنه (مثل ماموریتش در دبی) ، این پایان کار آدام نیست چون اون در یک گروه دیگه به اسم Juggernaut Collective هم به صورت مخفیانه فعالیت میکنه که مدیریت این گروه به عهده ی مردی به اسم Janus هستش . هدف آدام بر ملا کردن رازهای گروهی به اسم Illuminati هستش که البته آدام این وسط بین منگنه قرار میگیره ، چه کسی پشت پرده هست ، به چه کسی میشه اعتماد کرد ، ایا گروه Illuminati باعث این اتفاقات وحشتناکه ، هیچکس نمیدونه ، این سوالاتی هستش که بازیکن هنگام بازی از کردن از خودش میپرسه ، پیچش های داستانی بازی بسیار عالی هستن و اتفاقات درون بازی هم شکه کنندست ، بخش داستانی به خوبی تونسته جاشو توی بازی باز کنه.


 
نسخه ی قبلی Deus Ex در بخش گرافیک جزء پیشتازان اون سال یعنی سال 2011 حساب میشد ، البته این نسخه هم گرافیک عالی داره هم یکسری ایراداتی که در ادامه براتون میگم ، گرافیک بازی با موتور گرافیکی Dawn Engine ساخته شده و بسیار خوب روش کار شده ، بیاین اول به نکات مثبت گرافیک بازی بپردازیم و بعد نکات منفی رو در نظر بگیریم . کیفیت انیمیشن های بازی خوبه و چهره ها به خوبی پردازش شدن ، بافت ها و مدت زمان لود شدن اون ها هم راضی کنندست ، لحظه ای که میخواستم از بازی اسکرین شات بگیرم نرخ فریم اون از عدد 30 تکون نمیخورد که البته یه چیز خوب در بخش گرافیکی بازی محسوب میشه  ، لازم به ذکره که بگم بازی از Directx 12 هم برای کیفیت بهتر بهره میبره که البته استفاده ازش مشکلاتی داره که سازنده با پچ و اپدیتی که عرضه کرده این مشکلو حل کرده و کسایی که کارت گرافیکشون از Directx 12 بهره میبره میتونن این بازیو با بهترین گرافیک بازی کنن .




حالا بپردازیم به بخش های منفی گرافیک این بازی ، گرافیک بازی با این که از کیفیت بالایی بهره میبره اما از افت فریم و یه ذره باگ رنج میبره ، اوایل فکر میکردم سیستم خودم مشکل داره چون روی حالت High بازی میکردم انیمیشنا اسلوموشن بودن کلا (!) ، از کیفیت بازی کم نکردم ولی فقط چند مورد کوچیک مثل کیفیت بافت ها و ... رو تا حد خیلی خیلی کمی پایین اوردم که خب بهتر شد ، الانم روی حالت High دارم بازی میکنم ، ولی مشکلات بازی با این که زیاد نیستن اما کم هم نیستن ، باگ هاش که گفتم کمه ولی واقعا عذاب اوره ، افت فریم بازی هم قابل چشم پوشیه ولی باید واقعا اذیت شد تا بشه تحملش کرد . درکل گرافیک بازی با اینکه خوبه و راضی کنندست ولی ایرادات ریز و درشتی هم داره .
نسخه ی قبلی Deus Ex تونست در گیم پلی خوب ظاهر بشه ولی گاهی اوقات دل ادمو میزد ، این نسخه نسبت به قبل بسیار بیشتر از قبل تکامل پیدا کرده و بخش های مختلف و خاصی بهش اضافه شده ، سازنده ها کاری کردن که پتانسیل گیم پلی بازی بالا بره و در این راه موفق بودن و توستن یک گیم پلی خوب سایبر پانکی رو به گیمر ارائه بدن . قابلیت های زیادی به آدام اضافه شده و اونو تبدیل به یه ماشین کشتار بی صدا کرده ، موقع بازی و استفاده از این قابلیت ها یه احساس خفن بودن خاص به کیمر دست میده ، یه حالتو توضیح میدم و بقیه رو با اسمشون توضیح میدم ، برای مثال آدام میتونه نامرئی بشه و برای چند ثانیه به راحتی از کنار دشمناش رد بشه . یه حالت در بازی به اسم Titan Shild وجود داره که میتونه برای تقریبا 40 ثانیه از شما در برابر گلوله های دشمن محافظت کنه . یه حالت دیگه به اسم P.e.p.s در بازی وجود داره که دست آدام رو تبدیل به یه اسلحه میکنه اما نه یه اسلحه ی واقعی که باهاش بشه همه چیو نابود کرد یک شاتگان که از انرژی آدام به عنوان Emp استفاده میکنه و دشمن رو به مدت 10 ثانیه بی هوش میکنه .



یک حالت هم هست که دست آدام رو تبدیل به یک شوکر میکنه ، تیغه هایی از دستش بیرون میان و منتظر هدف میمونن و اماده شلیک میشن و بعد از اون دشمن رو با استفاد از برق بی هوش میکنن ، اسم این حالت Tesla هستش . Smart Vision هم یک حالت خوب برای شناسایی دشمن و عوامل که در محیط رخ میده هستش . برای جلو بردن یه مرحله دست گیمر کاملا در انجام کارها بازه ، برای مثال میتونین با تیغه هایی که توی لباس آدام هستش به طور کاملا بی صدا دشمنانتون رو از بین ببرین یا میتونین خودتون رو به همه ی دشمنانتون نشون بدین و یه جنگ بزرگ راه بندازین که البته عواقبش پای خودتونه . هوش مصنوعی بازی قدرت زیادی برای سخت تر کردن مخفی کاری در بازی داره طوری که میتونین خودتونو با این هوش مصنوعی محک بزنین ، درجات سختی بازی بسیار متنوع و سختن ، برای مثال Tell Me A Story به عنوان سبک Easy در بازی شناخته میشه ، Give Me A Challenge سبک Normal در بازی حساب میشه ، Give Me Deus Ex به عنوان درجه ی سختی Hard در بازی حساب میشه ، یک درجه ی سختی دیگه هم در بازی هست که با پایان بازی میتونین به اون دست پیدا کنین ولی چون نمیخوام اسپویلتون کنم از گفتنش پرهیز میکنم.

توانایی های آدام قابلیت غیر فعال شدن دارن یعنی اگه اون توانایی رو با واحد Praxis نخریده باشید میتونین اونا رو غیر فعال کنین چون یک نوع گلیچ (باگ) وارد سیستم آدام میشه و اونو اذیت میکنه . سیستم Inventory هم مثل نسخه ی قبلی در بازی وجود داره و میتونین با ایتم های که جمع اوری کردین اونو پر کنین و با اون ایتم ها سلامتی خودتونو پر کنید یا با اونا یک ایتم دیگه بسازین و به اسلحتون اضافه کنید که به اصطلاح بهش Combain گفته میشه ، مثلا میتونین برای یکی از سلاحاتون Scope بزارین و بهتر هدف بگیرین . ایتم های درون بازی زیاد هستن که مهم ترین اون ها ایتم Crafting Parts هستش ،  همونطور که از اسم این ایتم معلومه میتونین یک چیز جدید به سلاحتون اضافه کنین ، مثلا با 350 عدد از این پارت ها میتونین به کلتتون یک قابلیت جدید مثل Emp اضافه کنید و گلوله های سلاحتون رو به این گلوله ها مجهز کنید . بخش Customize بازی باعث میشه شما سلاحتونو به دلخواه خودتون دست کاری کنید ، مثلا بهش Scope اضافه کنید و یا اونو بردارین و یا نحوه ی شلیک کردنشو تغییر بدین . ازادی عمل در شهر ها و محیط های بازی زیاده ، مثلا شما در شهر پراگ واقع در جمهوری چک بازی رو جلو میبرین ولی علاوه بر این شهر شما در Golem City هم فعالیت هایی انجام میدین ، شهر Golem City بسیار تنگه و جمعیت زیادی رو در خودش جای داده و تقریبا حس میکنید توی این محبوس هستید ، شهر پراگ هم حیاط های بزرگی داره و ماشین های زیادی در اونجا پارک هستن و پلیس ها هم در کل مناطق پراگ پراکنده هستن . تصمیماتی که در بازی میگیرین مثل همیشه  دیگه نمیخوام بیشتر از این گیم پلی بازی رو لو ببرم بنابر این از توصیف و توضیح دادنش صرف نظر میکنم ، گیم پلی بازی اینباربه چیزی که میخواسته دست پیدا کرده و موفق شده گیمر رو تا اخر بازی پای خودش بنشونه ، امیدوارم شما هم مثل من از این بخش لذت برده باشید .


 


اگه نسخه ی قبلی رو بازی کردین مطمئنا هرگز قطعه ی ایکاروس ساخته ی ارباب موسیقی گیمینگ یعنی اقای Michael Mccann رو از یاد نمی برید ، ایشون دوباره با این نسخه برگشته تا شما رو حیرت زده بکنه ، گرچه که موسیقی این بازی به حماسه ای بودن ایکاروس نمیرسه اما بازم میتونه شما رو راضی نگه داره ، لحظه ای که بازی تم اکشن به خودش میگیره صدای درام ها در تم این لحظه شنیده میشه و حس جالبی به گیمر منتقل میکنه . معمولا نباید صدای جذاب آدام جنسن با صداپیشگی جذاب و شنیدنی Elias Toufexis از یادتون بره ، ایشون دوباره در این نسخه در نقش آدام ظاهر شده و وظیفه ی صدا پیشگی ادام به عهده ایشون هستش ، در این نسخه هم صدای ایشون بی نظیره، صدایی دلنشین و جذاب، درکل بخش صداگزاری و مخصوصا موسیقی در بازی به زیبایی تمام خودشو نشون داده و بازی بسیار زیبا جلوه داده .
 
خب دوستان به پایان این نقد رسیدیم ، امیدوارم مثل همیشه از این مقاله هم لذت برده باشید ، بابت کوتاه بودنش شرمندتونم چون نمیخواستم بازی رو از هر نظر براتون اسپویل کنم مجبور شدم این نقدو یکم کوتاه کنم ،  امیدوارم اگه این بازیو بازی کرده باشین هم از این بازی لذت برده باشید و هم این مقاله به دلتون نشسته باشه .

نکات مثبت :
نکات منفی :
شخصیت پردازی بی نقص آدام جنسن به همراه صدا گزاری زیبا

موسیقی های خوب و متنوع

گرافیک خوب

تنظیمات گرافیکی و درجات سختی متنوع و باحال

قابلیت های جذاب آدام

ترکیب خوب بخش مخفی کاری و اکشن بازی

مشکلات گرافیک فنی

جذاب نبودن داستان در اوایل